Μ. Συντυχάκης: Οι αγρότες ξέρουν να παλεύουν και να κερδίζουν (Bίντεο)

Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου που συζητείται για την πρότυπη κτηνοτροφία και άλλες διατάξεις. 

Το τσουνάμι της ακρίβειας, στα καύσιμα, στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ και τον ΕΝΦΙΑ, τσακίζουν το εισόδημα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των μελισσοκόμων.

Υποκινητής είναι τα προβλήματα που πηγάζουν από την ασκούμενη πολιτική, σημείωσε, απαντώντας στις συκοφαντίες της κυβέρνησης ότι οι αγρότες υποκινούνται. Είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ψήφισαν όλα τα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο το  2020, εκτός του ΚΚΕ που προειδοποιούσε για τα δεινά που έρχονταν. 

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που επιχείρησε να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για να αθωώσει την καταστροφική της πολιτική, ενώ η επίκληση των «δημοσιονομικών αντοχών» είναι κοροϊδία, τόνισε, γιατί την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει τους αγρότες, δίνει απλόχερα δισεκατομμύρια στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Καταλήγοντας, κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους, ψαράδες και μελισσοκόμους να γυρίσουν την πλάτη σε παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», στον δρόμο της ανατροπής, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει και να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής. 

Ολόκληρη η ομιλία του Μ.Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί